Het BDL Statuut

In 2022 zijn de eerste collega’s met BDL statuut 8 jaar in dienst.
Nadien kunnen zijn dit nog 4 keer verlengen met 1 jaar.
Ondertussen kunnen ze gebruik maken van begeleidingsmaatregelen om de overgang naar de burgerij te vergemakkelijken. In deze begeleidingsmaatregelen zijn zelfs budgetten en tijd voor het volgen van cursussen voorzien.

Tevens krijgen ze een “heroriënteringspremie”:
12 tot 14 maandlonen die in 1 keer worden uitbetaald.

Wie toch wil blijven heeft 2 opties:
– sociale pormotie in het BDL statuut
– overgang naar beroeps.

Voor beide opties worden enkel de beste van de kandidaten geselecteerd in functie van het aantal openstaan plaatsen. Dit verplicht de BDL-er die een levenslange carrière beoogt bij Defensie om steeds zijn best te doen.

Indien u als collega vragen heeft over het BDL statuut, lees dan de FAQ op de intranetpagina van HR waar quasi alles wordt uitgelegd. Of vraag meer informatie aan uw ASE. Ben je al 61 maanden aanwezig informeer u dan reeds, u valt onder de eerste voorwaarden om een ELP (eindeloopbaanperiode) aan te vragen.
U kan uzelf ook informeren door de specifieke procedure “Het statuut beperkte duur -BDL” op te vragen via het intranet – EDIR: DGHR-SPS-BDL-001

Indien u als toekomstige kandidaat vragen heeft, ga naar een informatiecentrum of bel naar het infonummer van Defensie.

Er gaat veel foute informatie rond over het BDL statuut, bvb dat je geen lening zou kunnen aanvragen voor een huis, wat natuurlijk de grootste zever is. Het BDL statuut lijkt ons zelf op sommige vlakken een beter statuut voor defensie dan het beroepsstatuut:

– Hoeveel beroeps zijn er na 12 jaar nog aanwezig in Defensie? Een minderheid.
-Nu wordt men oa. door een afscheidspremie en overgangsmaatregelen overtuigd om minstens 8 jaar te blijven en max 12 jaar.
– Via selectie kan men beroeps worden of een nieuwe cyclus starten als sociale promotie, waardoor Defensie kwalitatieve mensen behoudt.

Lees ook de informatie op mil.be

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.