MINUSMA: Duitse en Belgische VN-soldaten bieden eerste hulp bij zwaar verkeersongeval in Gao.

Op 21 oktober 2019 verleenden Duitse en Belgische VN-soldaten van het MINUSMA-contingent in Gao eerste hulp bij een ernstig verkeersongeval.

Belgische en Duitse militairen bieden hulp bij ongeval. Foto: Bundeswehr

Een civiele vrachtwagen was om 15.20 GMT van de weg geraakt tijdens een inhaalmanoeuvre 14 kilometer ten zuidwesten van het Duitse Camp Campor-kamp. Daarbij raakten verschillende Malinese burgers gewond die op de lading zaten. Vijf mensen liepen ernstige verwondingen op terwijl 12 mensen lichtgewond waren.

Als onderdeel van hun militaire missie waren Duitse en Belgische VN-soldaten aanwezig op het moment van het incident. Ze zorgden meteen voor eerste hulp. Een Duits mobiel medisch team (BAT) kwam vanuit Camp Castor en ondersteunden de andere MINUSMA-soldaten uit Camp Castor op de plaats van het ongeval.

De vijf ernstig gewonden werden door de Duitse soldaten naar een Malinees ziekenhuis overgebracht. De lichtgewonden werden geëvacueerd door civiele voertuigen. Na de afhandeling van het incident keerden de Duitse en Belgische soldaten tegen 18.40 uur Midden-Europese tijd terug naar Camp Castor.

Bron: Bundeswehr – vertaling: BMI

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.